Novel·les


El setè àngel, Proa 2017

Premi Sant Jordi 2016


L’Ernest, un publicitari d’èxit i entusiasta dels plaers de la vida, navega amb el seu veler entre les illes de Patmos i d’Icària en companyia del seu fill de set anys Marc, de la seva parella Sophie i del petit Max, fill de la Sophie. Fa mala mar. Quan comença a pondre’s el sol, el veler topa amb les restes d’un naufragi i en Marc cau a l’aigua. Així comença la història. El lector seguirà la recerca desesperada del pare, el sentiment de culpa i la crisi que el duu a les portes de la bogeria. I seguirà, en paral·lel, l’aventura del fill, que la nit mateixa de l’accident és rescatat per una llanxa carregada de famílies de Síria i l’Afganistan que miren d’arribar a les costes de Samos. Sense que ningú no ho sàpiga, el petit Marc viurà l’aventura incerta dels refugiats. El setè àngel és una història commovedora sobre la fragilitat de la vida, els cops de l’atzar i el lligam entre pares i fills.

Llegir el primer capítol
• Totes les entrades sobre El setè àngelEl Lladre del Guernica
, Proa 2015


"Novel·la basada en la desaparició, en temps dels nazis, d’un mural de Joan Miró que competia amb el Guernica."

L'intent de segrestar el Guernica de Picasso durant l'Exposició de París de 1937 per encàrrec dels nazis està relacionat amb la desaparició de la pintura El Segador, el gran mural que Joan Miró va pintar en uns plafons a la mateixa exposició, com a resposta artística a la gran obra de Picasso. El mític Segador de Miró va desaparèixer per sempre més, i actualment només se'n conserva una magnífica fotografia en blanc i negre. La novel·la de David Cirici combina la missió dels nazis contra l'"art degenerat", la investigació de la desaparició del mític mural de Miró, una història d'amor i venjança a la França de just abans de la II Guerra Mundial, el món dels falsificadors d'art, i finalment la rivalitat artística entre personatges inoblidables: Pablo Picasso i Joan Miró.

 Llegir el primer capítol
 Totes les entrades del blog sobre El lladre del Guernica
I el món gira, Columna 2011

Premi Prudenci Bertrana de Novel·la

Ricard Moja, president de la fundació d'una prestigiosa institució cultural, desvia una quantitat important de diners per al seu ús personal. Recomanat per ell, l'artista Res Benito està preparant un gran mural sobre l'orgasme, que segons ell és l'origen del cant, per al teatre del Liceu. Tres perruqueres li proporcionen els pèls que necessitarà per a la seva obra. Mentrestant, Rubén Montesinos, que treballa per a les persones sense sostre, rep l'encàrrec de buscar la Lídia Moja, germana d'en Ricard desapareguda a l'Índia fa més de trenta anys.Així comença una història que no podreu parar de llegir, construïda com un joc d'engranatges que mouen el món, el capgiren i fan rics els pobres i una mica menys rics els rics. Una novel·la sense bons ni dolents, amb comèdia i amb drama, en què tothom se sent empès a canviar i, si pot ser, a millorar.
 Algunes crítiques i entrevistes sobre "I el món gira".Els Errors, Columna 2003

Premi 23 d'abril


"Els errors" es una història d'amor que passa a Roses i a Barcelona durant els anys més tristos del franquisme i més alegres del primer turisme. Una novel.la tan tèrbola com brillant. Un relat sobre la indecisió en les coses de la vida i sobre la complicitat amb un sistema que crea trames de covardia. Un relat sobre una mena d'errors que, en realitat, mai no podem saber amb certesa si ho són o no, perquè a la vida no hi ha lloc per a l assaig i la repetició.

 Algunes crítiques
La vida dels altres, Planeta 2000

Finalista del Premi Ramon Llull

Una novel·la molt personal. Em sembla que és el meu llibre més original, més sorprenent. El deliri d'un home que es capaç de percebre el que està passant a casa dels altres i que s'avança una mica als esdeveniments. Una mena de poder que no pot controlar i que, en conseqüècia, no li serveix per endevinar què passarà...

Una novel·la desesperada sobre la solitud, la recerca d'un lloc al món, les relacions amb els altres, la vida vista i no viscuda i altres deliris i neurosis. Divertida i plena de vida de veritat. Em sembla.El baró i la leprosa, Empúries 1999

Premi Marian Vayreda de narració

El cirurgià Gabriel de Montcada s'enfronta a l'operació més delicada de la seva vida: ha de salvar el baró de Torrella, greument ferit. Només se'n podrà sortir gràcies al cervell de la Gaireta Pou, una leprosa, que a partir d'aquell moment quedarà indissolublement lligada al senyor baró. El baró i la leprosa és una novel·la d'amor, però no es tracta d'un amor impossible, ni d'un triangle. Amb una arrencada insòlita, la protagonista es veu abocada a viure intensament tots els amors possibles i impossibles. Romàntica, divertida, màgica, brutal, tendra i decididament humana, aquesta història us acompanyarà fins a un final rodó. Una novel·la d'amor com ben poques, densa i inoblidable. 
 Article publicat al diari “Avui” per Pau Joan Hernández